AĞAYEV’DEN VALİ DOĞAN’A ZİYARET

Azerbaycan Beynel Xelk Diaspora Merkezi (BDM) Genel Başkanı İsmail Ağayev, Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle Vali Doğan’ı makamında ziyaret eden Başkan Ağayev, Azerbaycan hatırası olarak tablo ve teşekkürname plaketi sundu. Burada Vali Doğan’la bir süre sohbet eden heyet daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Müftülüğü’nü de ziyaret ederek dostluk mesajları verdi.
Ziyaretlerin ardından İHA muhabirine bir açıklamada bulunan BDM Genel Başkanı İsmail Ağayev, Azerbaycan ve Türk tarihinde en acılı günleri yaşadıklarını vurgulayarak, “Hocalı’da Ermeniler tarafından yapılan katliamın 22. yıldönümüdür. Hocalı’ya davet kampanyası çerçevesinde diaspora merkezi ve Uluslar arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yetkilileri ile birlikte Van Valisi, Emniyet Müdürü, İl Müftüsü ve vatandaşlarla görüştük. Burada bir kere Ermenilerin yaptığı katliamı ve vahşeti kınıyoruz” dedi.
1915 ve 1918 yılları arasında Zeve’de şehit olan Müslümanları andıklarını ifade eden Ağayev, “Ermeniler arkalarında Rusya, Fransa ve Amerika’ya bakmadan işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını azat etmeli ve Karabağ’dan çıkmalıdır. Azerbaycan güçlü bir devlet olduğu için öz topraklarını mutlaka işgalden kurtaracaktır. Bizler atalarımızın ruhlarını şad etmek için mutlaka topraklarımızı işgalden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme