Adam olabilmek

Hani toplumda daha doğdumuz günden itibaren cinsiyetimize yüklenen misyonlar vardır ya çoğu bana göre çok yanlış olan. Erkektir yapar ,kadındır ayıptırla başlayan sonrasında sanki  kadını ezilen ikinci sınıf gibi gören ilkçağ zihniyeti. Annelik kutsaldır maveraları sallayan, sanki dayak yiyen katledilen anneler veya geleceğin anne adayları değilmiş gibi çığırtkanlık yapan boş edebiyat tellalları her tarafımızı sarmış durumda.

Bütün kınamalara, nefret dolu sözlere katılmakla beraber çok başka bir açıdan bakmak ve hemcinslerimin dikkatini başka bir tarafa çekmek istiyorum. Sevgili erkekler bu işe son verecek olan bizleriz. Evet kabul etseniz de etmeseniz de kendini doğru dürüst, kadına değil fiziksel şiddet, ağır bir söz kullanmayı yakıştıramayan erkekler çözümü bulacaktır. Çünkü içinde bulunduğumuz duruma sebebiyet veren bu insanlık yoksunlarıyla aynı gemide olmaktan dolayı sadece utanmaktan çok yapılması gereken şeylerin olduğunu unutmayalım. Sorunun en büyüğü de şu ki; artık bu canileri sosyo kültürel olarak ayırmak imkansız bir hâl aldı. Artık her türlü eğitim seviyesinden, her türlü meslek grubundan ,her türlü sosyal yapıdan erkek müsveddesi caniler var içimizde. 

Çünkü erkek demek ,koruyan kollayan, kadınına ve tüm kadınlara nazik davranan, kadına zarafetinin hakkını veren adamdır en temel tanımıyla. Fiziksel üstünlüğünü kadına kullanandan ne erkek olur ne adam. Konuyu siyasallaştırmak ve yönetenleri her olayın sonrasında suçlamak açıkçası bana çözümün bir parçası gibi gelmiyor. Mühim olan toplumda top yekûn bir mücadelenin başlatılabilmesi. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme