ABYB Üyeleri Ayanısta İftar Açtı

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi üyeleri, Ramazan ayının ikinci açık hava iftarını tarihi Ayanıs Kalesi’nin eteklerindeki Van Gölü sahilde açtı.

ABYB Van Şubesi üyeleri, 2014 yılı Ramazan ayının ikinci açık hava iftar programını Van’ın 38 kilometre kuzeyinde bulunan Ayanıs’ta gerçekleştirdi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı iftar programı sonrası türküler ve ilahiler okundu. Filistin halkı için yaklaşık 15 dakika boyunca dua eden ABYB üyeleri, iftar sonrası denize girmenin keyfini yaşadı. Söz konusu gezileri yaparak hem üyelerin kaynaşmasını sağlamaya, hem de tarihi-turistik yerleri tanıtmaya çalıştıklarını söyleyen ABYB Şube Başkanı Bişar Ulutaş, Ayanıs’taki iftar programının oldukça güzel geçtiğini belirtti. Bugüne dek çok sayıda geziler düzenlediklerini ve gittikleri yerlerin de tanıtımını yapmaya gayret ettiklerini anlatan ABYB Şube Başkanı ve Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, “Bir dönemler Van Sanatçılar Derneği olarak, 2010 yılından beri ise ABYB olarak bu tür gezi programları düzenliyoruz” diye konuştu.
Ayanıs Kalesi’nin eteklerindeki sahilde gerçekleşen programın renkli görüntülere sahne olduğunu söyleyen Ulutaş, “Ayanıs iftar programımız için saat 17.00’de Üniversite TOKİ konutları önünde bir araya geldik. Araç konvoyumuz 17.15’te Ayanıs’a doğru hareket etti. Sahile geldikten sonra semaverleri yaktık. Bölge Gazetesi Sahibi Cafer Karakoç’un okuduğu ezanla iftarımızı açtık. Kamil Koyuncu’nun kıldırdığı namazın ardından üyelerimiz Gazze ve Filistin halkı için yaklaşık 15 dakika boyunca dualar okudu. İçilen semaver çayları ve deniz keyfimizle beraber türküler söylendi ve ilahiler okundu. Âşıklarımız Mehmet Akçay ve Seyfettin Zırhlıoğlu, İsrail’e tepkilerini irticalen yaptıkları atışma ile gösterdi. Yine Serhat Candar arkadaşımız birbirinden anlamlı ilahiler okudu. Bu arada halk müziği sanatçıları; Cihan Ermiş, Tayyip Ölmez, Mehmet Çakır, Abdi Ürgen arkadaşlarımız da güzel ve içten türküler okudu. Adnan Özkan hocamız ise Filistin halkı için yazdığı şiiri seslendirdi. Programımız tamamlanmadan önce çevre temizliği yaptık. Çöpleri yaktıktan sonra ve çevreyi de temiz bıraktıktan sonra konvoylar halinde şehre geri döndük” diye konuştu.
Ayanıs’taki iftar etkinliğine Kültür Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Fahreddin Karakoç, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı M. Nuri Acar, İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, eski Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, YYÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Ateş, işadamları Orhan Sofuoğlu, İbrahim Çelik’in yanı sıra; dernek yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Can, Menderes Balkaya, Sefer Yuka, İsmet Olcay, Necmettin Direk, Hasan Koyuncu gibi isimler de katıldı.

Bakmadan Geçme