ABİ'DEN ESNAF ZİYARETLERİ

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımları ile belediye meclis üyeleri kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar belediyenin çalışmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.
Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımları ile belediye meclis üyeleri kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi'nin alt sokaklarında esnaf ziyareti yapan Abi ve beraberindekiler esnafın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Esnafları tek tek gezen Abi, esnafların sorunlarını dinleyerek belediye çalışmalarını aktardı.
Esnaflar ziyaret sırasında belediyenin yaptığı çalışmalar ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması ile görüşlerini dile getirdi. Esnaflar, Van Belediyesi'nin çok önemli işler yaptığını ve kentin çehresinin değiştiğini söyleyerek, özellikle asfalt, kaldırım ve temizlik çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti!  Bekir Kaya'nın tutuklanmasını kınayan birçok esnaf, halkın iradesine dokunanları unutmayacaklarını belirtti.
Abi, daha sonra esnaflarla bir kahvehanede oturarak çay içti. Burada da esnaflar belediye çalışmalarından dolayı memnun olduklarını söyledi. Çay sohbeti sırasında toplanan çok sayıda esnaf hem sorunlarını dile getirdi. Birçok esnaf ise belediye yetkililerinin esnafları daha çok ziyaret etmesi gerektiğini söylerken, bazı esnaflar ise özellikle Sanat sokağı ve civarındaki yolların trafiğe kapatılmasını istedi.
Yaklaşık 3 saat süren esnaf ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, yaşanan deprem sonrasında birçok mahallede ziyaretler gerçekleştirdiklerini ancak kent merkezindeki esnaflarla bir araya gelmediklerini, bu nedenle haftanın iki gününü esnaf gezilerine ayırdıklarını aktardı. Esnafların belediye ile ilgili görüşlerini çok önemsediklerini belirten Abi, "Esnaflarımızın neredeyse tamamı belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını söylediler. Özellikle birkaç konuda eksikliklerimizi bize söylediler, bu konuda da belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Özellikle kent merkezindeki tüm sokakların parke taşı ve kaldırım yapılması esnaflarımızı çok rahatlatmış. Sayın Belediye Başkanımız Bekir Kaya'nın 3 yıl önce kent merkezinde başlattığı çalışmaların neredeyse tamamı bitti. Kent merkezini bu sezon sonuna kadar eksiklerini tamamen bitireceğiz. Çalışmalarımızın bu denli halkımızda olumlu bir etki bırakması bizleri çok mutlu etmiştir. Tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme