ABD'YE UYUŞTURUCU SEVKİYATI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) kargo ile yapılan uyuşturucu sevkıyatını saniye saniye takip etti. İran uyruklu 2 kurye, ABD polisi tarafından kıskıvrak yakalandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İran üzerinden yurda sokulan afyon sakızının Van’dan kargo ile ABD’ye gönderileceği bilgisine ulaştı. Kargoya verilen kolilerde yaptıkları incelemede uyuşturucuyu bulan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, adli mercilerden aldıkları karar doğrultusunda afyon sakızından numune alıp kolileri tekrar kapattı. ‘Kontrollü’ teslimat gereği, afyon sakızına el konulmadan Van’da bir polis müdürü takibinde uyuşturucu madde ABD’ye gönderildi. Bu arada Van KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucunun gideceği Alabama eyalet polisi ile irtibata geçerek konuyu iletti. İran uyruklu 2 şahıs, uyuşturucularla birlikte Türk ve ABD polisi tarafından kıskıvrak yakalandı.
Öte yandan Van polisi; Güney Afrika, Avustralya ve Kanada’ya da gönderilmek istenen 8 kilo 250 gram afyon sakızına da kargo ambarında el koydu.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme