ABD Adana Konsolusu Specht VGC’yi Ziyaret Etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni (VGC) ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Van Valiliği ve belediye ziyaretinin ardından VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen ile görüştü. Başkan Bekleyen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Konsolos Specht, burada ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tercüman aracılığıyla açıklamalarda bulunan Konsolos Specht, ziyaretleri sırasında sadece hükümet yetkilileriyle görüşmenin sağlıklı olmadığını düşündüklerini belirterek, bu kapsamda kentteki basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşerek bilgi almak istediğini söyledi. Specht, "Bir yer hakkında gerçek fikir sahibi olmak istiyorsanız, sadece hükümet yetkilileriyle görüşmek pek sağlıklı fikir vermez. Oradaki basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmek gerekir" dedi.
VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen ise, Konsolos Specht’in kendilerini ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, teşekkür etti.
Yapılan açıklamaların ardından görüşme basına kapalı bir şekilde devam etti.

Bakmadan Geçme