6.Van Denizi Su Sporları Festivali hazırlığı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, her yıl düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali’nin bu yıl farklı etkinliklerle kutlanacağını belirterek, “Bu yıl diğer yıllardan farklı birçok etkinliğimiz olacak. Bu nedenle özellikle gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, hazırlık çalışmalarının sona erdiğini belirterek, tüm vatandaşları festivale beklediklerini söyledi. He yıl haziran ayında düzenlenen festivalin, gerek genel seçimler gerekse Ramazan ayı nedeniyle eylül ayında gerçekleştirildiğini ifade eden İnanç, “Genel seçimler, Ramazan ayı ve vatandaşların temmuz ve ağustos ayında tatilde olmaları nedeniyle festivalimizi eylül ayının ilk haftasında yapmayı planladık” dedi.
Festivalde her yıl düzenlenen kano, kürek, yelken, yüzme yarışmalarının yanında bu yıl ilk defa farklı etkinliklere de yer verdiklerini vurgulayan İnanç , “Geçen yıl düzenlenen flyboard gösterisinin sayısını ikiye çıkardık. Yine bu yıl heyecanlı birçok gösterimiz olacak. Su balonları, banana, ringo ve su kayağı dediğimiz aparatlarla halkımızı da bu etkinliklere katarak iki günlük festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festivalimizin diğer yıllara göre farklı ve daha güzel olacağını düşünüyor, bu kapsamda özellikle gençlerimiz başta olmak üzere bütün halkımızı festivale bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Festival süresince güvenlik önlemlerinin ilgili kurumlar tarafından alınacağını da dile getiren İnanç, “Son dönemlerde gelen şehit haberleri ve bunca gözyaşının olduğu bir süreçte sazlı sözlü etkinlikleri yapamazdık. Cenazelerimize hürmeten bu kararı aldık. Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda, eğlence formatında gösteriler doğru olmazdı. Bu nedenle yerel sanatçıların iki gün boyunca verecekleri konserler, halk oyunları ve kapanış töreni için yapılacak gösterileri iptal ettik. Ama su sporları boyutunda hiçbir değişikliğe gidilmedi. Su üzerinde yapılacak bütün etkinlikler devam edecektir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme