550 Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsın

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Van'a gelen HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ Demokratik Bölgeler Partisi'ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan DBP Van İl Eş Başkanları Ökkeş Kava ve Caziye Duman'a Geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında bölgede yaşanan olaylar ve Adalet Bakanlığına gönderilen fezlekeler ile ilgili açıklama yaptı.

İlhan Siyahtaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine katılmak için Van'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, " Cizre'de iki gündür yaptığımız incelemeler sonucunda düşündüğümüzden daha korkunç bir manzarayla karşılaştık. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar işledikleri insanlık suçunun üstünü örtemeyecekler. İşlenen insanlık suçu sabittir, hiçbir karalama ve linç kampanyası bunu örtmez. Şimdi Sur'da da aynısını yapmaya çalışıyorlar. Buna karşı çıkan tüm barış ve demokrasi güçlerini de baskı altına, abluka altına almaya çalışıyorlar. Bu vahşete, bu zulme sessiz kalmayacağız. Amacımız tüm ablukaları kırmak. Direneceğiz, itiraz edeceğiz ve ablukaları kaldıracağız" dedi.

"550 Milletvekilinin Dokunulmazlığı Kaldırılsın"

Adalet Bakanlığına gönderilen dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili konuşan Yüksekdağ, " Biz  başından beri söylüyoruz, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. İnsanlık suçu işleyenleri,  hırsızlık yapanları, yolsuzluk yapanları, yüz kızartıcı suç işleyenleri, ihaleye fesat karışanların da dokunulmazlıkları kaldırılsın. Bizim hesabını veremeyeceğimiz tek bir şey yok. Hesap verecek olan onlardır. Bizler dokunulmazlıklara güvenerek meclise gitmedik, zaten normal şartlarda dokunulmazlıkların bizim için bir anlamı yok. Gittiğimiz her yerde saldırılara uğruyoruz. Biz sadece halkımıza güveniyoruz. Getirsinler tüm dokunulmazlıkları kaldıralım ve yargı önüne çıkalım. Bizler sadece düşüncelerini ifade eden insanlarız. Korkumuz, kaygımız yok. Onlar korksun. Eğer bu şekilde bünyeleri tatmin olacaksa buyursunlar kaldırsınlar. Meclis genel kurulunda kim el kaldıracak tüm dünya görsün. Bu onların rezaleti, utancıdır. Bizim yüreğimiz ferah. Biz yaşama ve yaşatma mücadelesi veriyoruz. Türkiye'yi iç kaosa sürükleyen onlar. Biz geleceğe bir kapı açtık ve o kapının kapanmasına da izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de kutlayan Yüksekdağ,  " Maalesef bize kutlayacak bir şey bırakmadılar ama biz yine yarın omuz omuza alanlarda olacağız ve zulme karşı sesimizi yükselteceğiz. 8 Mart bizim için bir mücadele günüdür" diye konuştu.

"Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz"

DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gözaltılarla kendilerini baskı altına almaya çalışanların sonuç alamayacağını kaydeden Duman, " Bizden katliamlara karşı sessiz kalmamızı istiyorlar ama biz buradayız ve mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme