5 ton balık ele geçirildi

Muradiye ilçesinde 500 metre manyat tipi ağ ve 5 ton Van Balığı geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van Balığının yasak döneminde kaçak olarak avlanmasının önlenmesine yönelik karadan ve gölden denetimlerine devam ediyor. Kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Alparslan Jandarma Karakol Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı Çevre Timi ve Edremit Bot Timi ekipleri tarafından Yalındüz Mahallesi bölgesinde 500 metre manyat tipi ağ ve kaçak olarak avlanmış 5 bin kilogram balık ele geçirildi. Yakalanan balık ve ağlar İlçe Tarım be Orman Müdürlüğüne teslim edildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Van Balığının korunmasına yönelik olarak av yasağının sonuna kadar denetimlere aralıksız devam edileceği belirtildi.

 

Çaldıran’da 5 ton 625 kilo Van Balığı ele geçirildi 
Çaldıran ilçesinde polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 5 ton 625 kilogram kaçak avlanmış Van balığı ele geçirildi. 
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Doğubayazıt karayolu üzerinde yapılan devriye görevi sırasında şüphe üzerine 17 ve 20 plaka sayılı kamyonetlerde arama yapıldığı belirtildi. Aramada, çuvallar içerisinde toplam 5 ton 625 kilogram kaçak avlanmış Van balığı ele geçirildi. Ele geçirilen balıklar, ilçe tarım ve orman müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Bakmadan Geçme