4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali Başlıyor

4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali’nin 1-7 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bajar Kültür Sanat Danışmanlığı'nın düzenleyeceği 4. Uluslar arası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali Sinema Ödülleri, bu yıl 1-7 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. 4 yıldır devam eden ve sürdürülebilir bir etkinlik olan festivalin, her geçen yıl gelişerek ve yenilenerek yoluna devam ettiğini belirten Van Gölü Film Festivali Başkanı Bager Oğuz Oktay, festivalin bu yıl “Kültürel Miras: 100’leşme’’temasıyla sinemayla toplumsal yüzleşmeyi gerçekleştireceğini söyledi. 4 yıldır devam eden ve sürdürülebilir bir etkinlik olan Uluslararası Van Gölü Film Festivali’nin her geçen yıl gelişerek ve yenilenerek yoluna devam ettiğini ifade eden Oktay, “Festival, her yıl birçok sanatçıyı konuk etmekle beraber, halkın sanatçılarla buluşmasını, film gösterimlerine ve diğer etkinliklere katılmasını sağlamaktadır. Bunun yanında Van Gölü Film Festivali, sinemaya katkısı ve halkı sinemayla/sinemacıyla buluşturması yanında Van'ın ve Van Gölü'nün tanıtımına da vesile olmaktadır” dedi.
Gerçekleşebilmesi için kuruluşların destek verdiği festivalin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Van'daki yerel yönetimlerin ve kurumların desteği ve çözüm ortaklıklarıyla birlikte düzenleneceğini dile getiren Oktay, “Sponsorluk görüşmeleri hala devam eden 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali'nin ana sponsorluk, sponsorluk, basın sponsorluğu, ulaşım ve konaklama sponsorluğu ile destekçi anlamında sponsor adaylarıyla görüşmeleri devam etmekte ve sponsorluklar hala kabul edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“SİNEMANIN GÜCÜ TOPLUMUN YANINDA”
4. yıl festival ana konseptinin ''Kültürel Miras: 100’leşme'' olarak belirlendiğini belirten Oktay, “Festivalimizin ilk yola çıkışından itibaren sosyal/sosyolojik konuları ele aldığı ve bu sene de kültürel mirasımıza tekrar bakmak ve kardeşliği pekiştirmek için temamızı 'Kültürel Miras: 100’leşme' olarak belirledik. Bu kapsamda 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri başvuru tarihleri 20 Temmuz - 15 Ağustos 2015 tarihleri arasında sinema filmi ve belgesel film dalında başvuruları kabul edilecektir” şeklinde konuştu.
Başvuruların www.vangolufilmfest.org sitesinden indirilen ‘Başvuru Formu’ ile yönetmeliğe göre yapılacağını da sözlerine ekleyen Oktay, “Yönetmeliğe göre hazırlanan gerekli evraklar, hem elektronik ortamda hem de çıktı olarak film kayıtları festival başvuru ofisimiz MTA FİLM Kuloğlu Mahallesi Turnacıbaşı Sokak No:40 / D1 Beyoğlu İstanbul adresimize son başvuru tarihine kadar gönderilebilir. Festivalimizin film yarışması olan 'İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri' ön jüri üyelerimiz tarafından finalistleri seçildikten sonra jüri başkanlarımız ve jüri üyelerimiz tarafından ödül hak sahipleri belirlenecek ve 5 Eylül 2015 gecesi ödül törenimizde takdim edilecektir” dedi.

Bakmadan Geçme