4 Çocuğuna Hem Annelik Hem Babalık Yapıyor

Başkale ilçesinin Tokluca mahallesinde eşini kaybeden Mayiser Akten, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

Tokluca mahallesinde ikamet eden Mayiser Akten, 4 yıl önce köyde telefon çekmediği için hasta olan kızı Gülcan Akten için yardım istemek için evden çıkan eşi Sadrettin Akten’in yabani hayvanların saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi sonucu 4 kızıyla birlikte zorlu yaşam mücadelesi veriyor. Vatandaşların kendi aralarında topladığı 20 koyunla geçimlerini sağlayan anne Atken, 4 yıl içinde 4 kızını evlendirip 4 kızıyla birlikte yaşamaya devam ediyor. Kızları Tuğba (18), Gülcan (15), Nazan (13) ve 11 yaşındaki Rojbin’le yaşayan Mayiser Atken, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.
Evin en büyük kızı Tuğba; durumlarının çok kötü olduğunu belirterek, “Babam 4 yıl önce yaban hayvanlarının saldırısı sonucu vefat etti. Kimse bize yardım etmiyor. Kaldığımız ev İstanbul’a taşınan bir köylümüzün. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Mahalle Muhtarı Osman Ersu ise, ailenin şimdi içinde bulundukları evin İstanbul’da bulunan bir aileye ait olduğunu belirterek, “Ailenin hiçbir geçim kaynağı yok. Dört kızdan 2’si öğrenci 2’si de annelerine yardım ederek zekât verilen 20 koyunla yaşamlarına devam ediyor.
Fakat bu da nereye kadar olacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme