24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJILARI

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Dr. Bilal Acar, basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirmesi, yapılan hizmetlerin ve yaşanan problemlerin doğru ve tarafsız bir şekilde halka yansıtılması için gece gündüz demeden zor şartlar altında görevlerini büyük özveriyle ifa ettiklerini söyledi. Dr. Acar, “Bununla birlikte, ulusal ve yerel basında illimizin gelişmesinde çok büyük bir yeri olan ve haber almakla beraber doğru bir biçimde bilgilendirilmiş bir toplum için basının güvenilirliği büyük önem arz etmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirmesiyle doğru fikir ve düşünceyi getirir. Böyle önemli bir görevi yerine getiren, zor çalışma şartları altında çalışan ve mesai mefhumu tanımayan cefakar tüm basın çalışanlarının ve basın kuruluşlarının; Basın Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında başarılı daha nice bayramlara, güzel günlere sağlıkla ulaşmalarını ve bizleri her zaman gerçek ve güvenilir haberlerle haberdar etmelerini temenni ederim” dedi.
Müdür Acar, Van'da 9 Kasım 2011 günü meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir’e de Allah’tan rahmet diledi.

 
VATSO’DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI
 
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Yayınlanan mesajda, basın mensuplarının gece gündüz demeden mesleklerini en zor şartlar altında bile yapmaya çalışmalarının son derece takdir edilmesi gereken bir durum olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, halkla yönetim birimleri arasında bir köprü görevi üstlenmekte ve demokrasileri güçlendirmektedir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasilerin en büyük güvencesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Basın Bayramı’nı yürekten kutlarız” denildi.
AK PARTİLİ ARAS’TAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
İl Başkanı Abdullah Aras, yayınladığı mesajında, “Topluma doğru ve tarafsız fener tutarak, dünyamızın aydınlanmasını ve haber almasını sağlayan gazetecilerimiz ve basın emekçilerimiz; toplumumuzun ve demokrasimizin olmazsa olmaz değerleridir. Belki de hayattaki en zor işlerden ve görevlerden birisini icra eden gazeteci ve basın emekçilerimiz; içinde ciddi zahmetleri, fedakârlıkları ve tehlikeleri barındıran bu kutsal mesleklerini fedakârca icra ederken, bunun karşılığında toplumun ve demokrasinin büyük bir hizmet almasına vesile olmaktadırlar. Ben öncelikle bugüne kadar görevi sırasında şehit olan basın emekçisi ve gazetecilere Allah’tan rahmet dilerken, çok değerli basın emekçisi ve gazeteci kardeşlerimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, bütün hayatları boyunca sağlık, mutluluk ve başarı dileyerek, aynı zamanda Ramazan-ı Şerif aylarını ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını da tebrik ederim” dedi.

Bakmadan Geçme