23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Çocukların mutluluk çığlıkları attığı kutlamalar şenlik havasında geçti.

İlhan Siyahtaş

 

Valilik tören alanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Çelenk bırakma  törenine Vali Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, askeri, erkan, kamu kurum ve kuruluş müdür ve yöneticileri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinden hiçbir kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Vali Aydın Nezih Doğan ve protokol üyeleri Cumhuriyet caddesinde 13. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro grubu ile birlikte katıldıkları yürüyüş   Tuşba ilçesi  İskele sahilinde bulunan Yaşar Kemal Parkında Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği  23  Nisan Çocuk Şenliği’ne katıldı.

 

Binlerce vatandaşın ve çocukların ilgi gösterdiği şenlik Koç İlköğretim Anaokulu öğrencilerinin “Kına gecesi” oyunuyla başladı. Minik öğrencilerin sergilediği oyun, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle dokuz okulun halkoyunları ekibi Van yöresine ait oyunları sahnelediler. 40 okulun çeşitli etkinliklerle katıldığı 23 Nisan kutlamalarında, öğrenciler hazırladıkları gösterileri izleyicilerin beğenisine sundu. Bu arada  güneşli havanın keyfini çıkaran bazı çocuklar da gökyüzüne uçurtmalarını bıraktı.

 

Yaşar Kemal Parkı’nda düzenlenen 23 Nisan kutlamaları ve şenliğinde Türkmenoğlu Mağazaları çocuklara balon dağıtarak bayram sevincine ortak oldu.

Vatandaşlar 23  Nisan  Bayram  kutlamalarının ilk defa İskele Yaşar Kemal Park  alanında  yapılmasından memnun  olduklarını ancak alana    izleyiciler için 5  bin kişilik bir anfi  tiyatro yapılmasını istediler.  

Bakmadan Geçme