180 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Van’ın Muradiye ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde kaymakamlık ve müftülük tarafından düzenlenen toplu sünnette köyde ikamet eden 180 çocuk sünnet ettirildi.
Törene katılan ve bir konuşma yapan Kaymakam Erol Tanrıkulu, bugün çok güzel ve anlamlı bir günde hep birlikte olduklarını söyledi. Sünnetin hem dinin, hem geleneklerinin hem de sağlık bakımından son derece önemli bir konu olduğunu ifade eden kaymakam Tanrıkulu, “Bundan dolayıdır ki sünnet erkeğin şanıdır, erkeğin onurudur. Bu onuru şanı, çocuklarımıza kazandırmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğa baştan sona kadar emeği geçen müftülüğümüze, okul müdürümüze öğretmenlerimize ve köy muhtarı Yılmaz Şalan’a emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk hiçbir zaman eksik olmasın, mutlu ve sağlıkla büyüsünler” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan ilçe Müftü Selim Duman, “Bir kere sünnet Hz. İbrahim’den bu yana süregelmektedir. Hz. İbrahim 80 yaşında iken Katlum köyünde sünnet oldu bize bildirilmektedir. Bu tarihten sonra da günümüze kadar gelmiştir. Bir ibadet ve sünnet olan bu geleneğe her konuda devam etmek önemli bir görevimizdir. Sünnet Hz. Peygamberimizin çok önemli bir şiarıdır. Bir sünneti seniyesidir. Dolayısıyla bu sünneti seniyeyi bu ibadeti ihmal etmemek lazım. Bizim çocuklarımıza gözümüzün nuruna cennet çiçekleri olan çocuklarımıza, her konuda iyi bakmalı ve iyi muamele etmeliyiz. Bizim amacımız hem dini vecibelerimizi yerine getirmek, hem de ailelere katkı sağlamaktır” dedi.
Kaymakam Erol Tanrıkulu ve beraberindeki protokol tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildikten sonra verilen öğlen yemeğiyle program sona erdi.
Sünnet töreninin ardından köye yeni yapılan caminin açılışı yapıldı. Kaymakam Tanrıkulu, caminin yapılışına büyük destek sağlayan Burhan Nazlıgül ve emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür etti. Tanrıkulu, "Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin. Babacan köyüne yakışır ve güzel bir cami olmuş. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Daha sonra camide mevlit okundu.
Programın sonunda İlçe Müftüsü Selim Duman, katkılarından dolayı Kaymakam Tanrıkulu’na bir plaket takdim etti.

 

Bakmadan Geçme