13 ESNAF ODASI VE SGK’DAN EŞ BAŞKANA ZİYARET

Van ve ilçelerinde faaliyet gösteren 13 oda başkanı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü çalışanları, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban'ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Demirciler Odası Başkanı İdris Karayel, Marangozlar Odası Başkanı Mazhar Sarıkaya, Kahveciler Odası Başkanı Niyazi Budak, Erciş Şoförler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Erciş Esnaf Odası Başkanı Cabir Görmüş, Çaldıran Esnaf Odası Başkanı Atilla Adıyaman, Gevaş Şoförler Odası Başkanı Abdullah Yıldız, Gevaş Esnaf Odası Başkanı Yaşar Yamaç, Gürpınar Esnaf Odası Başkanı Orhan Ölmez, Hatice Çoban’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, esnaf odaları olarak kendilerini siyasetin kılcal damarları olarak gördükleri belirtti. Bugüne kadar siyaset anlamında muhatap kabul edilmediklerini söyleyen Berge, ancak meslek odalarının bir kentin olmazsa olmazı olduğunu belirtti. 5 yıl boyunca Van Belediyesi'nin önemli çalışmalar yaptığını aktaran Berge, belediyenin bugüne kadar kapılarını kendilerine açtığını ve bundan sonra da aynı tavrın devam etmesini istedi. Belediye içerisinde 'esnaf masası' kurulmasını isteyen Berge, bundan sonra Büyükşehir Belediyesi ile kolektif bir çalışmanın içerisinde olacaklarını belirtti.
Esnaf odaları ile iki ayda bir toplantı yapılmasının kent açısından iyi olacağını belirten Berge, odaların şehrin en önemli bileşenleri olduğunu söyledi. Berge, "Şoförünü, bakkalını, demircisini, lokantacısını bir araya getirdiğimizde biz ilin tamamını oluşturuyoruz. Yani bizsiz bir ekonomi döngüsü, bir sosyal alan faaliyeti olmaz. Bunların bütününü düşündüğümüzde birlikte bir ruh oluşturursak, bu birlik ruhuyla inşallah önümüzdeki süreçlere daha güzel kapılar açılacaktır. Sizleri tebrik ediyorum. İnşallah çalışmalarımız ortak olur birlikte güzel bir süreç geçiririz" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ise, “Kentin akışında, genel olarak sosyal yaşamın örülmesinde sizin kültürel olarak da katkılarınız oluyor. Çünkü tüketim bir kültürdür. Onun üzerinden şekilleniyor. Bu açıdan ortak yapabileceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle belki daha uzun görüşüp tartışmamız gerekir. Bir esnaf masası kurulması önerinizi çok olumlu buluyorum. Kurullarımızla bunu tartışıp karar vereceğiz" dedi.
Esnaf odalarının ardından SGK İl Müdürü Mehmet Yüce ve çalışma arkadaşları da Eş Başkan Çoban’a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bakmadan Geçme