11. TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞÖLENİ

Van’da yapılacak olan 11. Türkçe Olimpiyatları’na ‘Dil ve Kültür Şöleni’ 25 ülkeden 90 öğrencinin katılacağı belirtildi.
Şişli Öğretmen Evi’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Van Kültür Sanat Derneği Başkanı İsmail Topçuoğlu, yediden yetmişe tüm il halkının nezdinde dünya ölçütünde bir yaşam merkezi konumuna gelen Van’ın; 11. Türkçe Olimpiyatları ile bunu taçlandıracağını belirtti. Van’ın birçok alanda yaptığı yatırımlarla gözde bir kent olduğunu ifade eden Topçuoğlu, “Van, eğitim, sağlık, ticaret, turizm, kentleşme, ulaşım gibi tüm başlıklarda yapılan yatırım ve teşviklerle dikkatlere sunulmuş güzel ve gözde bir kenttir” dedi.
Dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki 140 ülkede; sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün, iyiliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın adı olan Türkçe Olimpiyatları; yeni bir Van, yeni bir Türkiye ve yeni bir dünya tasavvurunun da yansıması olduğuna vurgu yapan Topçuoğlu, “Bu dil; kan ve gözyaşının eksik olmadığı dünyamızda özellikle bölgemizde insanlığın en önemli azığıdır” ifadelerini kullandı.
Van’da yapılacak olan 11. Türkçe Olimpiyatlarına 25 ülkeden 90 öğrencinin katılacağını sözlerine ekleyen Topçuoğlu, “Tüm hemşerilerimizi ve insanımızı; sevgiyi ve kardeşliğimizi bir kez daha haykırmak için şölenimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme