• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Atan'ın Başkanlığında toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Atan'ın Başkanlığında toplandı

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart seçimlerinin ardından yeni yönetimle Nisan ayı 4. Birleşiminde Başkan Vekili Fuat Yaşar Atan'ın Başkanlığında toplandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından DEM Parti yönetiminde 2024 yılı Nisan ayı toplantısının 4. birleşimini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fuat Yaşar Atan başkanlığında gerçekleştirdi.

Nisan ayı toplantısının 4. birleşimi, Başkan Vekili Fuat Yaşar Atan'ın başkanlığında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyelerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemine dair konuşmalarıyla başladı. Meclis, tüm çocukların bayramını kutladı.

Kutlamaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fuat Yaşar Atan başkanlığında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi gereğince 20 adet ihtisas komisyonunun kurulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Ayrıca, mecliste 2023 yılı mali denetim komisyon raporunun sunulması kararlaştırılırken, satışa sunulan taşınmazların tespiti ve incelenmesi talep edildi.

Meclis ayrıca, 2022-2024 yılları arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü ile vakıf ve derneklere yapılan 204 protokolün iptal edilmesine ilişkin başkanlık yasasını görüştü.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme