• Haberler
  • Güncel
  • Bahçesaray Kaymakamlığı vatandaşlara uyarıda bulundu

Bahçesaray Kaymakamlığı vatandaşlara uyarıda bulundu

Van'ın Bahçesaray Kaymakamlığı, vatandaşlara hava durumu uyarısında bulundu.

Van'ın Bahçesaray Kaymakamlığı, bölgede etkili olan hava koşullarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Yapılan açıklamada, bölgede halihazırda devam eden yağışların etkisini sürdüreceği ve güçlü rüzgarların da beklenildiği belirtildi.
Bahçesaray Kaymakamlığı'nın açıklamasına göre, bölgede aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bugün (Pazar) da etkisini sürdürecek. Özellikle Van'ın güneyi (Gevaş, Bahçesaray, Çatak) ve Bitlis'in güney ilçeleri (Mutki, Hizan) ile Hakkari çevresinde zaman zaman kuvvetli olabilecek yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, bugün (Pazar) bölgede rüzgarın kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın hızının 40-60 km/sa arasında olması bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma gibi olumsuz etkilerin görülme riskini artırabilir. Vatandaşların ve yetkililerin bu hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Özellikle sel ve rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı önlem alınması önem arz etmektedir. Bahçesaray Kaymakamlığı'nın uyarısıyla birlikte, bölge halkının bu duruma dikkat etmesi ve gerekli önlemleri alması önemle tavsiye edilmektedir.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme